Quantcast

Italské MTV rebrandováno na MTV8 a vysílá Evropskou ligu

| redakce | tisk

Na italském televizním trhu došlo k poměrně významné změně. Tamní lokální verze hudební a lifestylové televize MTV Italia byla rebrandována na MTV8. Přidání osmičky do názvu stanice není jen kosmetickou změnou.

MTV Italia prošla poměrně zásadní proměnou. Z původní hudební a lifestylové stanice pro mladé se stal nový zábavní kanál MTV8. Je to důsledek převzetí společnosti Nuova Societa Televisiva Italiana, která provozovala stanici MTV Italia, operátorem placené televize Sky Italia. Osmička v názvu značí pozici přidělenou stanici pro pozemní vysílání.

Nový kanál MTV8 bude nadále vysílat pořady produkované společností Viacom a postupně nový majitel zařazuje i vlastní programy. Dnes večer vysílá MTV8 přímý přenos z fotbalové Evropské ligy UEFA. Utkání mezi týmy Florentina - Basilea začíná ve 21:00 hodin. Před i po skončení přenosu je na programu Studio UEFA Europa League (Studio Evropská liga UEFA).

Italské MTV rebrandováno na MTV8 a vysílá Evropskou ligu
▲ Italské MTV rebrandováno na MTV8 a vysílá Evropskou ligu

Zítra (18.9.2015) vysílá v hlavním vysílacím čase ve 21:10 hodin horor Scream (USA, 1996).

V noci na MTV8 se vysílají seriály. Dopoledne a přes den zpravodajství ze sesterské placené stanice SkyTG24.

MTV8 zůstává v Itálii bezplatným kanálem operátora Sky Italia. Stanice má za úkol zvyšovat podíl na trhu a generovat další příjmy z reklamy. Vlastník Sky Italia provozuje v Itálii i bezplatné terestrické kanály Cielo a Sky TG24. Stanice Cielo vysílá na pozici 13°E i pro zákazníky FTV platformy TivúSat.

Kanál MTV8 vysílá přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird. Stanice je dostupná pro zákazníky platforem Sky Italia (CA Videoguard) a TivúSat (CA Nagra MA). Abonenti Sky Italia mohou sledovat program i ve vysokém rozlišení (HDTV).

technické parametry - MTV8 SD (pro TivúSat, Sky Italia):

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,881 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

technické parametry - MTV8 HD (pro Sky Italia):

• Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,360 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články