Quantcast

AMC přinese na podzim další exkluzivní seriály

| redakce | tisk

Společnost AMC Networks International oznámila, že zařadí do svého vysílání stanice AMC exkluzivně pro Českou republiku a Slovensko seriály Humans a Into the Badlands. Navazuje tím na úspěšnou sérii všech dramatických seriálů, které již v premiéře odvysílala na stanici AMC.

Po exkluzivních premiérách jako jsou Halt and Catch Fire (PC Rebelové), Divide (Zlom), Fargo, Better Call Saul, nebo po celosvětově úspěšné premiéře Fear the Walking Dead (Živí Mrtví: Počátek Konce) přichází s dalšími seriály pro milovníky sci-fi nebo bojových umění. Oba seriály budou vysílány v exkluzivní premiéře a pro seriál Into the Badlands to bude navíc premiéra celosvětová.

Už v říjnu se mohou diváci těšit na exkluzivní sci-fi podívanou Humans. Osmidílnou sérii dle předlohy švédského sci-fi dramatu bude stanice AMC v premiere vysílat 23. října ve 22:00.

Seriál Humans zkoumá emocionální dopad situace, kdy se hranice mezi lidmi a stroji stále více prolíná a poukazuje na možný katastrofální dopad pro lidstvo, pokud se stroje vzbouří.

Odvážné téma pro současnou dobu jehož zpracování v osmi dílech bylo vytvořeno ve spolupráci s britskými stanicemi Channel 4 a Kudos, tvůrci seriálů „Utopia“ a „Broadchurch“, a také AMC U.S.

Premiéra druhé serie se planuje na rok 2016.

Into the Badlands, originální seriál zaměřený hlavně na fanoušky bojových uměni z dílny AMC Studios, se bude vysílat v celosvětové premiéře a naší diváci budou u toho.

V České republice a na Slovensku budeme mít možnost sledovat osudy bojovníka a malého chlapce v zemi ovládané feudálními barony od 16. listopadu od 3:00 hodin ráno. Pro ty, kteří nemají možnost si přivstat, AMC vysílá každou epizodu ještě v hlavním vysílacím čase a to od 22:00.

Tento podzim chystá AMC pro diváky v České republice a na Slovensku vynikající přehlídku nových dramatických seriálů,“ říká Levente B. Malnay, generální ředitel společnosti AMC Networks International - Central Europe. „Seriály 'Humans' a 'Into the Badlands' nabízejí poutavé příběhy s vynikající produkcí a diváky zcela jistě zaujmou. Jsme rádi, že můžeme tyto nové seriály vysílat v premiéře na AMC už na podzim tohoto roku.“

AMC přinese na podzim další exkluzivní seriály
▲ AMC přinese na podzim další exkluzivní seriály

O seriálu „Humans“
Děj se odehrává na předměstí Londýna v paralelní přítomnosti, kde je nejmodernějším doplňkem domácnosti Synth - vyspělý robotický pomocník, který se věrně podobá živým lidem. Scénář, jehož předlohou je slavné švédské sci-fi drama „Real Humans“, napsali britští spolupracovníci Sam Vincent a Jonathan Brackley (autoři scénáře k snímkům „Spooks“, Spooks: The Greater Good). Seriál je v této sezóně mezi prvními pěti nejoblíbenějšími premiérami kabelového vysílání u dospělých od 25 do 54 let s průměrnou sledovaností 2 milionů diváků, přičemž živé vysílání prvních čtyř dílů sledoval 1 milion dospělých diváků ve věku 25-54 let. První díl na Channel 4 získal nejlepší hodnocení v kategorii původní dramatické tvorby za posledních 20 let; první série přitáhla k obrazovkám 18 % britských diváků, kteří sledují televizi v neděli od 21:00 do 22:00.

V seriálu „Humans“ hraje William Hurt (Dějiny násilí, „Patty Hewes - nebezpečná advokátka“) jako Dr. George Millican, Katherine Parkinson („Ajťáci“, „The Honourable Woman“) jako Laura Hawkins, Gemma Chan („Sherlock,“ „Dr. Who“) jako Anita, Tom Goodman-Hill („Mr. Selfridge,“ Kód Enigmy) jako Joe Hawkins, Lucy Carless („Code of a Killer“) jako Mattie Hawkins, Colin Morgan („Merlin,“ „The Fall 2“) jako Leo, Pixie Davis („Utopia,“ „Bílá královna“) jako Sophie Hawkins, Ivanno Jeremiah („The Hollow Crown“) jako Max, Theo Stevenson (V Bruggách, Santa má bráchu) jako Toby Hawkins, Emily Berrington („24 hodin: Dnes neumírej“, „Sons of Liberty“) jako Niska, Neil Maskell („Utopia“) jako D.S. Peter Drummond, Will Tudor („Hra o trůny“) jako Odi, Rebecca Front („Je to soda“, „Já William“) jako Vera, Danny Webb („Dr. Who“, „Cena za lidskost“) jako Hobb a Sope Dirisu („Utopia“) jako Fred.

Producentem seriálu je Kudos („Utopia,“ „Broadchurch,“ „The Hour“) ve spolupráci s Matador Films („Skuteční lidé“). Režisérem je Sam Donovan („Utopia“), výkonní producenti Jane Featherstone („Broadchurch,“ „Utopia,“ „The Hour“) a Derek Wax („The Hour,“ „Occupation,“ „Lip Service“) za Kudos, Chris Fry („The Smoke“), producent společnosti Kudos, a Henrik Widman a Lars Lundström za Matador Films. Vedením schvalovacího procesu byli za Channel 4 v Británii Piers Wenger, Beth Willis a Simon Maxwell, za AMC Kristin Jones a Joel Stillerman.

AMC přinese na podzim další exkluzivní seriály
▲ AMC přinese na podzim další exkluzivní seriály

O seriálu „Into the Badlands“
Děj se odehrává o několik století později, v budoucnosti, kdy lidstvo téměř vyhynulo a státní útvary se zhroutily po několika přírodních i člověkem způsobených katastrof. Vytvořila se feudální společnost a k moci a bohatství se dostali ti nejsilnější a nejkrutější. Jsme v zemi, která se nazývá „Badlands“ a je rozdělená mezi sedm soupeřících baronů, kteří ovládají zdroje surovin potřebných k běžnému životu a nadvládu si udržují pomocí vojsk, známých pod názvem Clippers. Příslušníci těchto vojsk požívají výhod, o kterých si běžní lidé mohou nechat zdát, a službě baronům jsou ochotní obětovat svůj život. Jen pár z nich se dožije 30 let, ale Sunny (Daniel Wu) není žádný obyčejný Clipper. Sunny je dokonale zběhlý v bojových uměních a rychle postupuje vzhůru, až se stane Quinnovým (Marton Csokas) hlavním Clipperem a nejdůvěrnějším rádcem.

Po celá desetiletí byl Quinn nejmocnějším baronem v Badlands. Nyní však nejnovější baronka Widow (Emily Beecham) začíná podnikat odvážné útoky na Quinnova vozidla a zkouší jeho chuť do boje. Při jednom takovém útoku se Sunny seznámí s M.K. (Aramis Knight), chlapcem, který smrtící útok přežije. Sunny brzy pochopí, že chlapec skrývá temné tajemství a že na jeho hlavu byla vypsána tučná odměna. Widow pokračuje v útocích na Quinna a osudy ledově klidného zabijáka a prudkého mladíka se začínají proplétat. V průběhu svého vztahu učitele a žáka objeví každý z nich své pravé poslání a společně se vydají na cestu, která může změnit život obyvatel země Badlands z chaosu v osvícení.

V seriálu „Into the Badlands“ hraje Daniel Wu (Tai Chi Zero) v roli Sunnyho; Marton Csokas (Pán prstenů: Návrat krále) jako Quinn; Aramis Knight (Temný rytíř povstal) jako M.K.; Oliver Stark („Luther“) jako Ryder; Emily Beecham (28 týdnů poté) jako Widow; Orla Brady („Dr. Who“, „Hranice nemožného“) jako Lydia; Sarah Bolger („Once Upon a Time,“ „Tudorovci“) jako Jade; Ally Ioannides („Famílie“) jako Tilda; a Madeleine Mantock (Na hraně zítřka) jako Veil. Na šestidílné sérii se za AMC Studios podíleli producenti / moderátoři / scénáristé Alfred Gough a Miles Millar (Tenkrát na východě, „Smallville“), a výkonní producenti nominovaní na Oscara® Stacey Sher a Michael Shamberg (Pulp Fiction, Contagion), režisér David Dobkin (Nesvatbovi, Shanghai Nights), režisér bojových scén Stephen Fung (Tai Chi Zero, Zuřivost v krvi) a Daniel Wu (Tai Chi Zero).





Reklama




Vybrané články