Quantcast

Arena sport 1 a Arena sport 2 s licencí

| redakce | tisk

Na Slovensku mohou odstartovat nové sportovní kanály. Slovenský regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) na svém posledním zasedání udělil potřebné licence společnosti TV Central, s.r.o.

TV Central získala licence na celoplošné digitální vysílání programů Arena sport 1 a Arena sport 2.

Podle licence mají stanice 63,5 procenta z vysílacího času obou programů tvořit pořady, z toho 90% půjde o sportovní. Zbývající prostor nepolitická publicistika. Zbývající vysílací prostor (37,5%) obsadí doplňkové pořady.

Projekt Arena sport je pravděpodobně spojen s lidmi ze společnosti Slovak Sport TV, která již dříve usilovala o přejmenování stanic Slovak Sport TV1 a Slovak Sport TV2 na Arena Sport 1, resp. Arena Sport 2. Nyní o nové licence požádala jiná společnost.

Kanály Slovak Sport TV postupně přišly o významné šiřitele. Nejprve je z pozemního vysílání na Slovensku stáhl Towercom. Od září nejsou stanice Slovak Sport TV dostupné ani klientům společnosti Slovak Telekom (Magio, Magio Sat, Nová Digi TV). Naopak v Česku své významné distributory společnost neztratila - omezeně je Slovak Sport TV2 dostupný v RS8 (Regionální síť 8) a dále také v satelitních DTH platformách Skylink a freeSAT, které šíří hlavní první program.





Reklama




Vybrané články