Quantcast

RAI rozšíří HD nabídku na platformě TivúSat

| redakce | tisk

Italský veřejnoprávní vysílatel RAI plánuje v roce 2016 spustit HD verze všech svých programů na DTH platformě TivúSat (Eutelsat Hot Bird, 13°E). V současnosti poskytuje v HD rozlišení programy Rai Uno HD, Rai Due HD, Rai Tre HD a Rai Sport 1 HD.

Podle šéfa satelitní jednotky RAI Daniele Rascio budou od ledna 2016 v HD rozlišení programy Rai 4, Rai Movie a Rai Premium.

Letní olympijské hry z Rio de Janeiro v srpnu 2016 bude Rai vysílat přinejmenším na třech HD programech - Rai 2 HD, Rai Sport 1 HD a Rai Sport 2 HD.

Rai Sport 2 HD bude dočasným kanálem. Po skončení olympiády budou mít diváci 4 nové HD stanice: Rai 5 HD, Rai News 24 HD, Rai Yoyo HD a Rai Gulp HD.

Koncem roku 2016 nebo začátkem roku 2017 hodlá Rai představit svůj kanál v Ultra HD rozlišení za použití enkódování v HEVC. Rai provedla první UHD testy ve spolupráci s japonskou NHK a satelitním operátorem Eutelsat již v loňském roce.

Podle italských médií došlo k výraznému zvýšení zájmu satelitních diváků o dekódovací karty TivúSat. V září bylo zaktivováno kolem 62 tisíc přístupových karet (ve srovnání s 22 tisíci v roce 2014) a celkově má platforma přes 2,5 mil. aktivních karet. Tento náhlý nárůst počtu aktivovaných karet může souviset s rozhodnutím italské komerční vysílací skupiny Mediaset trvale kódovat satelitní signál programů Italia 1, Rete 4 a Canale 5. Programy je možné dekódovat právě s kartou TivúSat.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články