Quantcast

Cartoon Network HD zahájil vysílání v Polsku

| redakce | tiskobrázek k článku: Cartoon Network HD zahájil vysílání v Polsku

Dne 14. října 2015 na polském trhu spustila společnost Turner Broadcastin System (Time Warner) dětský kanál Cartoon Network ve vysokém rozlišení (HDTV). Program Cartoon Network HD je nyní dostupný abonentům polské satelitní pay-tv platformy Cyfrowy Polsat.

Verze v SD a HD stanice mají stejný obsah. Liší se technickou kvalitou přenosu. V programu stanice najdeme filmy a animované seriály pro děti.

Kanál Cartoon Network v SD rozlišení odstartoval v Polsku v roce 1998. Stanice je dostupná v platformách Cyfrowy Polsat, nc+ a Orange TV a většiny kabelových a IPTV sítí. Původně se stanice dělila o programovou pozici s filmovou stanicí TCM (stanice vysílala od 21:00 do rána, ve zbývajících hodinách vysílal Cartoon Network). V roce 2007 byla spuštěna celodenní verze obou stanic. Navzdory tomu byla ve vybraných sítích nadále dostupná kombinovaná verze Cartoon Network a TCM na jedné programové pozici.

technické parametry - Cartoon Network HD:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,284 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA (Cyfrowy Polsat)

technické parametry - Cartoon Network SD:

• Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 10,949 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA (Cyfrowy Polsat, nc+), Conax (nc+), Viaccess 3 (Orange TV), Viaccess 4 (kabelové sítě)

Turner Broadcasting System patří do skupiny Time Warner, která u našich severních sousedů provozuje lokalizované stanice Cartoon Network (Cartoon Network HD), Boomerang, HBO (HBO HD), HBO2 (HBO2 HD), HBO Comedy (HBO Comedy HD), Cinemax (Cinemax HD), Cinemax 2 (Cinemax 2 HD) a TNT (TNT HD). Dále je v Polsku šířen také zpravodajský kanál CNN International v anglickém jazyce.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články