Quantcast

Slovak Telekom: Spolupráce s UPC DTH nekončí

| redakce | tisk

V tomto týdnu se na kapacitě společnosti Slovak Telekom (ST) na satelitu Intelsat 10-02 (1°W) překvapivě objevily programy, které již operátor svým zákazníkům poskytuje a to v rámci simulcryptu z kapacity konkurenčního provozovatele UPC DTH.

Na transpondéru družice Intelsat 10-02, na kmitočtech 12,607 GHz a 12,723 GHz, pol. V, SR 26666, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK se objevily programy Animal Planet, Discovery Science, Discovery World a TA3. Nabízí se tedy otázka, zda skupina ST neukončí spolupráci v simulcryptu s UPC DTH.

"Tieto zmeny sú súčasťou bežnej reorganizácie na platforme," vysvětlil webu parabola.cz Peter Gálik ze společnosti Slovak Telekom. "Spolupráca s UPC nekončí, pokračuje aj naďalej,“ dodává.

ST provozuje satelitní platformy Magio Sat a Nová Digi TV SK ze satelitů Intelsat 10-02 (1°W) a Thor (0,8°W). Stejnou pozici 0,8°W/1°W využívá i konkurent UPC DTH, operátor platformy freeSAT v Česku a na Slovensku. Stejná pozice platforem umožňuje sdílet stejné programy mezi platformami nasazením simulcryptu u jedné či druhé strany. Simulcrypt znamená značnou úsporu v nákladech a efektivní využití satelitní kapacity.





Reklama




Vybrané články