Quantcast

Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art

| redakce | tisk

Magdalena Kožená, Andrea Bocelli, Renée Flemingová i Pink. Koncerty mnoha žánrů čekají diváky ČT art o letošních vánočních svátcích. A nejen ony, kulturní stanice České televize nabídne od 18. prosince vysílací schéma čítající dvacítku premiérových pořadů i několik přímých přenosů svátečních hudebních vystoupení z Česka i ze zahraničí.

Už od pátku 18. prosince do první lednové soboty nabídne ČT art svým divákům každý den alespoň jeden koncert, většinu v premiéře. Vánoční koncertní sérii zahájí britská zpěvačka Jessie J., naváže mezzosopranistka Magdalena Kožená, v neděli 27. prosince pak fenomenální Renée Flemingová v opeře Lucrezia Borgia a hned den poté, v novém multimediálním představení Vivaldianno, Michal Dvořák a houslista Jaroslav Svěcený.

Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art
▲ Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art

Premiérou bude i galakoncert Berlínské filharmonie a hvězdného klavíristy Lang Langa či silvestrovský program Sinatrology věnovaný stému výročí narození Franka Sinatry. Sváteční vánoční program završí španělské rytmy Gershwinovy Kubánské předehry v podání České filharmonie a za doprovodu černohorského kytaristy Miloše Karadagliće při Novoročním koncertu z Dvořákovy síně Rudolfina.

Štědrým večerem diváky již tradičně na Artu provede Vánoční koncert z Valdštejnského paláce. Vstup do nového roku pak zpříjemní přímý přenos Novoročního koncertu České filharmonie,“ avizuje výkonný ředitel programu ČT art Tomáš Motl.

Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art
▲ Vánoční turné napříč všemi hudebními žánry na ČT art

Nejen na hudební um, ale také do soukromí a zákulisí života hvězd klasické i populární hudby nahlédnou připravené dokumenty. K výročí sta let od narození šansoniérky Édith Piaf odvysílá Art v sobotu 19. prosince snímek s dosud nezveřejněnými materiály ze života této ikonické zpěvačky. Pět dekád interpretačního mistrovství italského tenora pak zmapuje dokument Pavarotti - hlas pro věčnost a na současnou osobnost populární hudby Alecie Beth Mooreové vystupující pod pseudonymem Pink nahlédne stejnojmenný americký dokument. Ten doplní i záznam jejího koncertu z australského Melbourne.

Vysílací schéma vánočních svátků nabídne řadu kulturních zážitků určených spíše náročnějším divákům, ale i potřebné odlehčení. Například v podobě televizní premiéry komedie Parádně pokecal, akrobatické show Cirque du Soleil nebo povídání Marka Ebena s Richardem Gerem,“ doplňuje nabídku Tomáš Motl.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články