Quantcast

Italské stanice Gazzetta TV a Laeffe TV před uzavřením?

| redakce | tisk

Italským komerčním stanicím Gazzetta TV a Laeffe TV, které jsou dostupné celoplošně prostřednictvím digitálního terestrického vysílání v Itálii a Laeffe TV i pro diváky satelitních platforem TivúSat a Sky Italia, hrozí uzavření. Důvodem je nízká sledovanost. Uvádí místní deník Milano Finanza.

Stanice Gazetta TV byla spuštěna v únoru letošního roku provozovatelem italského sportovního deníku Gazzetta dello Sport, která je součástí skupiny RCS Mediagroup. Stanice Gazzetta TV vysílá přímé přenosy italské basketbalové a volejbalové ligy, dále anglickou a brazilskou fotbalovou ligu.

Průměrný podíl na trhu se ale pohybuje jen kolem 0,18 procenta, což je výrazně méně, než provozovatel očekával (0,7%).

Italská mediální skupina Feltrinelli opět zvažuje budoucnost stanice LaEffe. Kanál vysílá dokumentární filmy, filmy a televizní seriály. Průměrný denní podíl na trhu nepřekonal hranici 0,25%. Stanice měla zpočátku dosáhnout 0,7% share, později zvýšit svůj podíl na 1,5%. Televize v roce 2014 vygenerovala ztráty ve výši 140 milionů eur a letošní rok skončí se ztrátou 4 milionů eur. Stanice LaEffe vysílá od roku 2013.

Vedle uzavření stanice je také možnost prodeje podniku nebo vstup nového akcionáře jako je například americká mediální skupina Scripps, která již v Itálii provozuje stanici Fine Living.

Americký koncern Viacom zvažuje spuštění nového neplaceného zábavního kanálu v Itálii. Stanice by měla odstartovat během příštího roku. Provozovatel sice spuštění stanice oficiálně nepotvrdil, nicméně jednou z možností je spuštění italské verze televize Paramount Channel.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články