Quantcast

Skupina Barrandov uvede vlastní dokument Návrat do Osvětimi

| redakce | tisk

Skupina Barrandov představí na obrazovkách svých televizních stanic Barrandov PLUS a KINO Barrandov další vlastní dokument Návrat do Osvětimi. Divák tak bude mít možnost nahlédnout prostřednictvím vzpomínek čtyřiaosmdesátileté paní Eriky Bezdíčkové a zajímavých kamerových záběrů do prostředí tohoto nechvalně známého místa.

Jedinečný dokument mapuje vzpomínky jedné z přeživších obyvatelek koncentračního tábora v Osvětimi. Paní Bezdíčková se odhodlala zcela poprvé navštívit místo, kde její rodiče přišli o život. Dokument nazvaný Návrat do Osvětimi uvede v premiéře kanál Barrandov PLUS v úterý 26. ledna 2016 ve 20.00 hodin, a poté i stanice KINO Barrandov ve stejný den ve 22.00 hodin.

Skupina Barrandov uvede vlastní dokument Návrat do Osvětimi
▲ Skupina Barrandov uvede vlastní dokument Návrat do Osvětimi

Skupina Barrandov si připravila pro diváky další speciální pořad. Po divácky velmi kladně hodnoceném dokumentu Tajemný Černobyl: Město smrti, který získal ve středu 20. ledna nominaci na cenu Český lev, tak rozšiřuje svou dokumentární tvorbu o další počin, který je ojedinělý právě oním exkluzivním očitým svědectvím paní Bezdíčkové, které tak věrně popíše tehdejší hrůzu doby,“ řekla generální ředitelka Skupiny Barrandov, Ing. Marcela Hrdá.

Mimořádnost tohoto díla spočívá v tom, že paní Erika se poprvé v životě rozhodla vstoupit tam, kam říkala, že nikdy nepůjde, a to ani v doprovodu manžela nebo svých dětí, a to je plynová komora a krematorium, kde její rodiče umírali. Zde se rozpovídala o silných pocitech, které v těchto budovách vnímá a co vše zde cítí,“ prozradil redaktor Našich zpráv, který s ní tuto cestu podnikl, Martin Hlaváček.

Paní Erika Bezdíčková se tehdy dostala do tábora v pouhých třinácti letech a to bylo také naposledy, kdy viděla své rodiče. Ona zůstala úplně sama. Za přítomnosti barrandovských kamer se rozhodla popsat a přiblížit divákům nejen život v táboře smrti, ale také vše, co příjezdu do tábora předcházelo.

Mimořádný dokumentární počin v režii Karla Snopa diváci uvidí v úterý 26. ledna na stanicích Barrandov PLUS a KINO Barrandov. Hned po něm poté televize odvysílají již zmíněný barrandovský dokument Tajemný Černobyl: Město smrti.

zdroj: TVB





Reklama




Vybrané články