Quantcast

Satelitní tv mezi nejrychleji rostoucími médii v západní Africe

| redakce | tisk

Nový výzkum Africascope realizovaný společností TNS Sofres ukázal optimistický televizní trh ve francouzsky mluvících afrických zemích a zvyšující se podíl na trhu satelitu Eutelsat 16A, který se stal jedním z hlavních televizních satelitů pro západní Afriku.

Exkluzivní průzkum analyzuje celkové mediální trendy ve 4,2 milionech domácností, což představuje 18,6 mil. lidí žijících v hlavních a ekonomických městech v sedmi západoafrickými státy.

Televize je dominantním médiem na všech trzích s průměrnou dobu sledování v rozmezí 3 až 4,5 hodiny denně. Sledování multikanálové nabídky a televize s plochou obrazovkou si získávají stále větší oblibu a mají na trhu 30% podíl.

40 procent televizních domácností si zvolilo při přechodu z analogového na digitální vysílání satelitní televizi. Celkem 1,7 mil. televizních domácností, což odpovídá 8 milionům diváků, si zvolilo příjem programů ze satelitu jako způsob příjmu multikanálové nabídky v digitální kvalitě.

Eutelsat 16A (16°E) se stal jedním z nejpopulárnějších satelitů v západní Africe a dosahuje do 1/2 milionu domácností, což odpovídá více než 2 milionům diváků.





Reklama




Vybrané články