Quantcast

ČRo spustí nové vysílače pro stanice Plus a Dvojka

| redakce | tisk

Pro Cheb a okolí spustí Český rozhlas dva nové FM vysílače, které od úterý 23. února zajistí místním obyvatelům poslech stanic Plus a Dvojka. Vysílač pro stanici Plus bude spuštěn na kmitočtu 94,1 MHz s výkonem 50 Wattů, vysílač pro stanici Dvojka pak na kmitočtu 88,2 MHz s výkonem 50 Wattů.

Na základě individuálního oprávnění vydaným Českým telekomunikačním úřadem budou oba nové vysílače spuštěny 23. února ve 13:00 z lokality Cheb - Wolkerova.

Pokrytí stanice Plus, která vysílá od 2. listopadu 2015 nově na VKV s rozšířeným programem, se snažíme průběžně vylepšovat, Naším cílem je, aby byla stanice mluveného slova dostupná co nejširšímu okruhu posluchačů. Velmi jsme také stáli o další vylepšení pokrytí pro naši rodinnou stanici Dvojka,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

ČRo Plus je jedinou stanicí mluveného slova v Česku. V listopadu rozšířil Český rozhlas vysílání Plusu na 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Stanici Plus je možné naladit na většině území Česka v pásmu VKV-FM, v digitální televizi, na webu www.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích. Záznamy celého vysílání a podcasty pořadů Plusu jsou na webu www.rozhlas.cz/plus.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články