Quantcast

TV Prima míří na satelit s HbbTV

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Prima míří na satelit s HbbTV

Česká komerční televizní skupina Prima rozšíří své služby pro satelitní diváky platformy Skylink. Pravděpodobně již od 1.3.2016 bude zákazníkům této platformy poskytovat doplňkovou službu HbbTV.

Televize Prima poskytuje HbbTV aplikace zatím jen divákům digitálního pozemního vysílání u programů TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM a Prima MAX. Tedy v rámci celoplošných sítí multiplex 2 a multiplex 3.

TV Prima míří na satelit s HbbTV
▲ TV Prima míří na satelit s HbbTV

Nově bude tato služba poskytována i satelitním domácnostem, které jsou vybavené modernějšími televizory nebo některými set top boxy s funkcí HbbTV. Televizor nebo set top box musí být připojen k internetu. HbbTV kombinuje klasické televizní vysílání s internetovým obsahem.

Televize Prima zatím v rámci zkušebního provozu HbbTV poskytuje přístup na populární video portál Prima PLAY a divákům přináší graficky vylepšený televizní program kanálů skupiny Prima.

TV Prima míří na satelit s HbbTV
▲ TV Prima míří na satelit s HbbTV

HbbTV se v Česku postupně rozšiřuje. Nejširší nabídku HbbTV služeb poskytuje veřejnoprávní Česká televize (ČT) v DVB-T i na satelitu, dále televize Óčko a rovněž tuto službu testují stanice Relax, Rebel, Retro, Kino Svět a TV Praha pro reklamní kampaně.





Reklama




Vybrané články