Quantcast

SES, ESA a OHB vyvíjejí satelity nové generace Electra

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES (Astra) dnes za přítomnosti lucemburského místopředsedy vlády a ministra hospodářství oznámil podepsání smlouvy na další fázi vývoje satelitů nové generace.

Projekt byl spuštěn v roce 2013 a pod názvem Electra bude firma OHB vyvíjet plně elektrické satelitní platformy, které umožní snížit hmotnost satelitů a náklady na vynesení satelitů.

Program Electra je založen na rozsahu SmallGEO, ESA a německého střediska pro letectví a kosmonautiku DLR s cílem vyvinout všeobecně použitelnou malou geostacionární satelitní platformu. Dnes podepsaná smlouva je jedním z prvků ESA programu ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems). Vyzývá k rozvoji vysoce konkurenčních generických malých geostacionárních platforem pro vypuštění družic s nižší hmotností než 3 tuny.

Podle smlouvy SES bude definovat satelitní misi a vést fázi veřejných zakázek. Za tímto účelem bude SES spolupracovat se společností OHB System AG Brémy, která bude působit jako hlavní dodavatel pro SES.





Reklama




Vybrané články