Quantcast

NHK World HD oficiálně na 19,2E

| redakce | tisk

Společnost Japan International Broadcasting Inc. (JIB), oficiální distributor NHK World TV pro japonského veřejnoprávního vysílatele NHK, podepsala dlouhodobou smlouvu s lucemburským satelitním operátorem SES (Astra) na kapacitu pro distribuci kanálu ve vysokém rozlišení NHK World.

Japonská NHK World HD vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu zpravodajský a informační program v anglickém jazyce. Testovací vysílání stanice v HD rozlišení bylo dostupné na satelitu Astra z pozice 19,2°E již několik týdnů. Nyní je vysílání oficiální.

NHK World HD oficiálně na 19,2E
▲ NHK World HD oficiálně na 19,2E

Vysílání NHK World TV v HD je šířeno ze satelitu Astra 1KR (19,2°E) a HD verze umožňuje hladký přechod od SD k HD kvalitě.

Počet domácností v Evropě s HD se za posledních pět let ztrojnásobil. 78% evropských satelitních domácností přijímá HD programy ze satelitů SES. V Evropě se počet HD programů na družicích SES za tři roky zvýšil o více než 30% a nyní satelity SES poskytují téměř 700 HD kanálů.

Program NHK World HD je v současnosti dostupný na 707. pozici v EPG platformy Sky Deutschland, na 927. pozici na set top boxech HD+ a 473. pozici na přijímačích CanalSat.

technické parametry - NHK World HD:

• Astra 1KR (19,2°E), freq. 11,229 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články