Quantcast

Servus TV skončí v německé verzi a FTA

| redakce | tisk

Na německém a švýcarském trhu ukončí svoji činnost rakouská privátní televize Servus TV. Diváci v těchto zemích a díky satelitní distribuci v celé Evropě přijdou o nekódovaný program Servus TV v HD i SD rozlišení.

Připomeňme, že rakouská společnost Red Bull Media House GmbH na jaře letošního roku ohlásila uzavření celé televizní sítě Servus TV. Konec měl potkat nejenom německou verzi ale i rakouskou. O několik dní později nastal obrat a společnost oznámila, že vysílání Servus TV bude pokračovat v nezměněné podobě.

"Servus TV se zaměřuje na svůj domácí trh a rakouský programový obsah," uvedla jako jediný důvod k ukončení provozu německé verze Servus TV společnost Red Bull Media House GmbH. Jaké dopady bude mít rozhodnutí pro zaměstnance v německé kanceláři v Mnichově zatím není jasné. Provozovatel se k tomu odmítl vyjádřit.

Kanál Servus TV není na německém trhu příliš úspěšný. Stanice má u našich západních sousedů share 0,25 procenta, který nesplňuje vysoké požadavky koncernu. Německá verze je šířena prostřednictvím kabelových operátorů a FTA prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2°E.

Servus TV byla a je jedinou rakouskou privátní televizí, která připravuje německou verzi v HD a SD distribuci pro diváky v Německu. Většinou je to totiž naopak - německé komerční televize připravují programovou mutaci pro rakouský trh. Ta se liší reklamou a v některých případech i lokální produkcí.

Rakouská programová verze Servus TV je na Astře zakódována z důvodu získání vysílacích práv na MotoGP. Stanice je dostupná pro všechny rakouské domácnosti s kartou ORF.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články