Quantcast

HBO Europe uvede dokument FC Roma. K dispozici bude volně na HBO GO

| redakce | tisk

Společnost HBO Europe od pátku 16. září uvolní ve své aplikaci HBO GO, dokument FC Roma (produkce HBO Europe a nutprodukce), a to volně bez registrace po dobu jednoho týdne.

Rozhodnutí přichází po zrušení veřejné premiéry snímku, která se měla původně odehrát v úterý 13. září na stadionu Bohemians Praha 1905, následně se však neuskutečnila z důvodu vážné bezpečnostní hrozby.

"Negativní reakce způsobené úmyslem uvést fotbalový dokument na fotbalovém stadionu nás zarazily, ale zároveň nám potvrdily, že látka, kterou dokument zpracovává, je I v současné době velmi aktuální. Proto jsme přesvědčeni, že by film měl mít možnost vidět každý. V FC Roma se objevuje stejnojmenný děčínský tým okresního přeboru, který je složen převážně z romských hráčů," říká HBO.

Dokumentární tragikomedii natočili Rozálie Kohoutová a Tomáš Bojar, který je také spoluautorem fotbalového snímku Dva nula (2012). Na premiéru na MFF v Karlových Varech budou navazovat další veřejné projekce. Pražská premiéra se uskuteční v pátek 16. 9. v Containallu na Malé Straně. Příští týden bude navazovat veřejná projekce na fotbalovém stadionu Za Lužánkami v Brně.

Filmovým distributorem je nutprodukce a společnost krutón, partnerem distribuce je Hate Free Culture.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články