Quantcast

Český rozhlas získal vysílací licenci pro olympijské hry 2018 a 2020

| redakce | tisk

Český rozhlas nabídne sportovní vysílání ze zimních olympijských her 2018 v Pchjončchangu i letní olympiády 2020 v Tokiu v plném rozsahu. Vysílací licenci získal od společnosti Discovery Communications. Stejně jako v posledních letech to bude znamenat přítomnost reportérů Českého rozhlasu přímo v místě dění těchto sportovních svátků a zajištění nejaktuálnějšího servisu pro posluchače.

Český rozhlas dělá maximum pro to, aby si velké sportovní podniky ve svém programu ponechal. Bohužel, vše je závislé na financích a ceny sportovních práv začínají dosahovat výše, která se jednoho dne může stát pro česká veřejnoprávní média zcela neakceptovatelnou. Přesto můžeme fanoušky sportovního vysílání Českého rozhlasu potěšit. Díky dohodě se společností Discovery Communications, která je majitelem veškerých práv pro celou Evropu, můžeme zprostředkovat neopakovatelnou atmosféru nejen zimních olympijských her v roce 2020, ale také těch letních, které se uskuteční o dva roky později v Tokiu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas je v současném okamžiku jediným rozhlasovým vysílatelem na území České republiky, který získal neomezenou licenci na vysílání z letních i zimních olympijských her v letech 2018 a 2020. Nabídne tak plnohodnotné zpravodajství z obou olympiád na všech stanicích, včetně digitální stanice ČRo Sport.

Český rozhlas dává tradičně olympijským hrám ve vysílání velký prostor. Získání vysílacích práv je pro nás skvělou zprávou a zároveň velkým závazkem. Už nyní se začneme připravovat na to, abychom posluchačům zprostředkovali co nejlepší sportovní zážitky přímo z místa konání olympijských her. Zejména program stanice Radiožurnál nabídne jako vždy živé vstupy, přenosy důležitých sportovních klání i ohlasy českých sportovců či expertů,“ uvedl ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články