Quantcast

Změny v rodině kanálů Polsat

| redakce | tisk

Začátkem roku proběhlo několik změn v rodině televizních kanálů Polsat. Stanice Polsat Food Network byla přejmenována na Food Network. Diváci se ale dočkali i startu nové stanice v HD rozlišení.

Společnost Scripps Network Interactive provedla změnu názvu programu Polsat Food Network. K 1.1.2017 byla ukončena spolupráce se skupinou Cyfrowy Polsat a program Polsat Food Network se proměnil na Food Network.

Kanál Polsat Food Network začal působit na polském trhu v roce 2012. V roce 2015 byla spuštěna HD verze stanice (Polsat Food Network HD). Verze v SD i HD mají stejný obsah. Liší se jen technickou kvalitou přenosu. Program se zaměřuje na gastronomické pořady.

Stanice vznikla ve spolupráci společnosti Scripps Networks Interactive s operátorem Cyfrowy Polsat. V březnu 2015 ale Scripps Networks Interactive převzal od Grupy ITI a Grupy CANAL+ většinový podíl v Grupě TVN a jednoho z hlavních konkurentů platformy Cyfrowy Polsat. Po rebrandu stanice na Food Network HD byla stanice zařazena do nabídky platformy nc+ a nyní se nachází v EPG na pozicích 29 a 132.

Další novinkou v rodině Polsatu je spuštění testovacího vysílání Polsat Sport News HD na pozici 13°E. Stanice oficiálně startuje dnes (2.1.2017) jako nový program pro zákazníky DTH služby Cyfrowy Polsat. Program Polsat Sport News doposud vysílal i bezplatně v rámci polského DVB-T multiplexu.

Dnes 2.1.2016 odstartoval nový program pod značkou Polsat. Nová stanice se jmenuje Super Polsat a v polském pozemním multiplexu nahrazuje původní sportovně-zpravodajský kanál Polsat Sport News.

Super Polsat je první stanicí v Polsku a v Evropě, která bude většinu obsahu připravovat pro diváky se zrakovým či sluchovým postižením. Nová stanice bude vysílat filmy, zábavu, seriály, živé sportovní přenosy a zpravodajství.

technické parametry - Food Network HD:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,508 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax, Nagra MA, Viaccess

technické parametry - Polsat Sport News HD:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,284 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA

technické parametry - Superpolsat:

• Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,188 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax, Nagra MA, Viaccess

zdroj: satkurier.pl + satkurier.pl + satkurier.pl





Reklama




Vybrané články