Quantcast

Viasat History uvede doku seriál Šest královen Jindřicha VIII.

| redakce | tisk

Viasat History uvede dokumentární seriál Šest žen Jindřicha VIII. V premiéře ve čtvrtek 26. ledna v devět večer. Dokumentární cyklus představí jednotlivé královny, které anglického vládce Jindřicha VIII. ovlivnily a možná i trochu stály za tím, jak se postupně vyvíjela jeho osobnost, projevovaná v královských rozhodnutích.

Jak se z renesančního prince postupně stal krutý člověk, a nakonec vetchý stařec, kterého ostatní mohli jen litovat.

Viasat History uvede doku seriál Šest královen Jindřicha VIII.
▲ Viasat History uvede doku seriál Šest královen Jindřicha VIII.

Pořadem provází dvojice britských historiků, Suzannah Lipscombová a Dan Jones, kteří postupně, v rámci čtyř epizod, představí Jindřichovy jednotlivé ženy i historické pozadí jejich životů. Od Kateřiny Aragonské, kterou si lid zamiluje, ale král ji kvůli její neplodnosti odmítne, přes Annu Boleynovou, jejíž život skončí popravou stětím, Janu Seymourovou, která umírá jen pár dní po narození syna, Annu Klevskou, jež u krále nenalezla zalíbení, ale z manželství odešla se slušným odstupným, a Kateřinu Howardovou, kterou dohnala její minulost, až po Kateřinu Parrovou, dvojnásobnou vdovu, která krále nakonec - byť jen o rok - přežila.

Seriál detailně popisuje zajímavý kus anglických dějin, který sice tak trochu a hodně zhruba známe ze školních lavic, ale znalosti většiny z nás jsou v tomto směru omezené.

Proto zveme všechny, nejen milovníky historie, ke sledování dokumentárního pořadu na kanále Viasat History, každý čtvrtek od 26. ledna do 16. února 2017 vždy od 21:00 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články