Quantcast

13E: Polský rozhlas přechází do DVB-S2

| redakce | tisk

Operátor polské platformy nc+ přesouvá programy a služby z transpondérů v DVB-S do multiplexů v DVB-S2. Dne 31. ledna se objevilo vysílání hlavních polských rozhlasových stanic veřejnoprávního vysílatele PR na nových technických parametrech.

V současné době probíhá souběžná distribuce na starém i novém transpondéru. Diváci a posluchači mají několik dní na přeladění svého přijímače na nové parametry.

Platforma nc+ šíří 5 stanic polského rozhlasu PR - Jedynka, Dwójka, Trójka, Polskie Radio 24 a Radio Poland (PR dla Zagranicy).

Na původním i novém transpondéru jsou rozhlasové stanice šířeny ve stejné kvalitě - 48 kHz, 192 kbit/s, stereo, zatímco Radio Poland je v kvalitě 128 kbit/s a mono. Vysílání je šířeno nekódovaně ( FTA).

technické parametry - Jedynka, Dwójka, Trójka, Polskie Radio 24 a Radio Poland (PR dla Zagranicy) (programová pozice NC+ PR, stanice jsou na jednotlivých audio stopách):

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,488 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - Jedynka, Dwójka, Trójka, Polskie Radio 24 a Radio Poland (PR dla Zagranicy) (programová pozice NC+ PR, stanice jsou na jednotlivých audio stopách):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,892 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články