Quantcast

Odškodné 25 milionů dolarů za ilegální streaming programů

| redakce | tisk

Americký okresní soud ve východní části Virginie rozhodl, že distributoři a poskytovatelé set top boxů nabízeli IPTV služby Shava a Cres TV ilegálně. Náhradu škody soud vyčíslil na více než 25 milionů dolarů.

Mezinárodní koalice proti pirátství IBCAP (The International Broadcaster Coalition Against Piracy) pogratulovala svým členům za úspěch proti provozovatelům služeb Shava TV a Cres, kteří poskytovali streamingové služby programů a loga kanálů bez souhlasu jejich majitelů. Stanice, které byly poškozené pirátstvím, zahrnuje programy Sony Entertainment, Star Plus, Aapka Colors, Zee TV, ARY Digital, B4U, Geo TV, Channel-I, ATN Bangla, MBC, Al Jazeera, Iqraa a Murr TV.

"Obžalovaní oklamali zákazníky tím, že ilegálně používali náš vysílací signál a logo, aby služba vypadala jako legitimní. Obchodníci a spotřebitelé se musí vzdělávat o legálních alternativách, jinak budou i nadále platit za bezcenné produkty," uvedl Jaideep Janakiram, SVP International Business, šéf americké Sony, jejíž dceřinná společnost MSM Asia byla v tomto případě žalobcem.

Žaloba proti poskytovatelům Shava TV a Cres byla podána v červnu 2015 kvůli porušení autorských práv, porušování ochranných známek a nespravedlivou hospodářskou soutěž. Na těchto službách byly poskytovány arabské a jihoasijské zábavní programy. Obžalovaní vydělávali na tom, že zachytili televizní signály, které pak transkódovali a šířili přes internet. Pak tyto stanice nabízeli přes peer-to-peer síť, ve které uživatelé set top boxů neúmyslně posílali signál ostatním uživatelům.

Podle soudu vznikla škoda za celkem 25,65 milionů dolarů za neoprávněné šíření díla chráněného autorskými právy.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články