Quantcast

Satelit Hispasat 36W-1 v provozu na cílové pozici 36W

| redakce | tisk

Španělský satelitní operátor Hispasat zahájil komerční provoz na nové telekomunikační družici Hispasat 36W-1 na cílové pozici 36°W. V následujících dnech zde začne poskytovat telekomunikační služby.

Nová družice poskytne pokrytí Jižní Ameriky a Evropy, včetně Kanárských ostrovů. Hispasat 36W-1 je vybaven 20 transpondéry v Ku pásmu a další kapacitou v Ka pásmu.

Satelit je určen k poskytování video distribuce a širokopásmových služeb. Kosmický aparát byl postaven německou společností OHB System AG a je první misí nové platformy SmallGEO vyvinutá německým výrobcem ve spolupráci s Evropskou kosmickou agenturou a Hispasatem. Tato platforma umožňuje podstatné snížení hmotnosti satelitu díky použití elektrického pohonu po celou dobu životnosti satelitu.

Hispasat 36W-1 byl vynesen 27. ledna z evropského kosmického střediska Kourou z Francouzské Guyany za pomocí nosné rakety Sojuz. Satelit využívá technologii RedSAT, pokročilé řešení, které se skládá z nové aktivní antény s rekonfigurovatelnými svazky a společně s palubním procesorem zlepšuje efektivitu a výkon, který satelit nabízí. Anténa může být elektronicky řízena ze Země a upravena a umožňuje přizpůsobit pokrytí při změně satelitu na orbitální dráze.





Reklama




Vybrané články