Quantcast

Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky

| redakce | tisk

Známý šéfkuchař nebude tentokrát v televizi vařit ani tančit, ale představí dětem krásy Itálie i svého rodného jazyka. V tom mu bude pomáhat i jeho syn Giacomo.

Čau Bambini, tak se jmenuje právě připravovaný televizní kurz italštiny určený dětem od čtyř let na ČT :D. Emanuele Ridi v něm vystupuje jako italský majitel tradičního stánku s pizzou, za kterým na jídlo, pití i kus řeči přicházejí děti z okolí. Probírají různá témata a hravou formou se učí základní italská slovíčka a fráze.

Chci nadchnout děti pro svůj rodný jazyk. Mým snem je, aby si každé české dítě dokázalo v italštině objednat zmrzlinu,“ popisuje s nadsázkou záměr svého pořadu Emanuele Ridi. Velkým pomocníkem mu při tom je i malý pizzař, a zároveň jeho syn, Giacomo.

Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky
▲ Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky

Stánek s pizzou má také jednu zajímavou vlastnost - dokáže totiž létat a dostat se tak i s dětmi na konkrétní místa v Itálii, o kterých pizzař Emanuele vypráví. Jazykový kurz Čau Bambini se začne na Déčku vysílat od září.

Nejedná se ale o první jazykový pořad pro malé diváky dětského kanálu. „Celkově sázíme na zábavnou formu vzdělávání, a proto jsme využili například postavu Hurvínka, který učí děti angličtinu,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha. Od září 2016 se vysílá i série zaměřená na francouzštinu s názvem Strýček Tonton. Zároveň jsou na webu Déčka pro děti připravené hry, které rozvíjejí znalost jazyků. Po Francouzštině s Bílou paní na hlídání se na podzim spustí i Němčina s Bílou paní.

Další možností, jak se mohou děti i rodiče jazykově zlepšovat, je sledování pořadů v původním zněmí. Česká televize od února 2017 rozšířila fungování tzv. duálního zvuku. Na ČT: D se denně vysílá nejméně 15 pořadů s možností přepnutí zvuku do původního jazyka.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články