Quantcast

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat rozvíjí svůj projekt sat.tv, který byl poprvé představen v dubnu 2016. Aplikace sat.tv nabízí program okolo 300 bezplatných stanic, které jsou šířeny ze satelitů Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

V březnu letošního roku byly do aplikace přidány stanice ze satelitů Eutelsat a Nilesat na pozici 7°W. Nyní operátor spouští HbbTV aplikaci, kterou nabízí na pozici 13°E.

V současné době projekt sat.tv nabízí program více než 400 nekódovaných televizních stanic, které se vysílají z pozic 13°E a 7°W. Aplikace podporuje zařízení s operačními systémy Android a iOS a umožňuje divákům například vytvoření personalizovaného průvodce oblíbenými stanicemi, upozornění na vysílání oblíbených pořadů a rovněž i sdílení sledovaných pořadů na sociálních sítích.

Vedle toho aplikace umožňuje prozkoumat zahraniční stanice a jejich program vy vyhledávání pořadů na stanicích v jiných jazycích.

Eutelsat rozvíjí projekt o novou možnost - interaktivní službu pro televizory a satelitní přijímače s podporou HbbTV. Na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C (13°E) se vysílá zkušební program SAT.TV. Vysílání je šířeno v HD (720p) a obsahuje animaci sat.tv s informací, že obsah je dostupný na zařízeních s podporou HbbTV po stisknutí červeného tlačítka.

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci
▲ Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

Aplikace funguje zatím jen ve francouzštině. Na úvodní stránce je nutné zadat čtyřmístný kód, který umožní spárovat televizor nebo přijímač s aplikací v mobilním zařízení. Kód lze získat výběrem položky "Pair my TV set". Je vyžadováno zalogování v aplikaci (s kontem sat.tv, přes Facebook či Google).

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci
▲ Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

HbbTV aplikace sat.tv má testovací charakter a programová pozice SAT.TV je v provozu jen několik hodin denně. V době publikování zprávy nebyla HbbTV aplikace v provozu.

technické parametry - SAT.TV (vysílání je v provozu jen příležitostně!):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,642 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články