Quantcast

Zápasy české reprezentace na ME v házené na Sport1

| redakce | tisk

Česká mužská házenkářská reprezentace překvapila v dosavadním průběhu mistrovství Evropy odbornou veřejnost, fanoušky a možná i sama sebe. Díky dvěma výhrám ve skupině D postoupila do čtvrtfinálové fáze šampionátu, který se v těchto dnech hraje v Chorvatsku.

A právě boje o účast v semifinále můžete sledovat exkluzivně na televizní stanici Sport1.

Po úvodním debaklu se Španělskem postup očekával jen bezbředný optimista a snílek. Jenže tato parta dříčů se po špatném startu neuvěřitelně semkla. Nejprve tým pod vedením trenéra Kubeše překvapil celý házenkářský svět vítězstvím nad olympijskými vítězi z Dánska a v posledním duelu skupiny si poradil s velice silným Maďarskem. Tedy s reprezentanty země, kde má házená výrazně silnější pozici než v České republice.

Tým, ve kterém září především útočník Zdráhala, si tak otevřel dveře do čtvrtfinálové skupiny, která je paradoxně na papíře slabší než ta základní. Na úvod jej čeká jeden z favoritů šampionátu a úřadující mistr Evropy Německo, poté však přijdou schůdnější soupeři Makedonie, která překvapivě vyhrála základní skupinu a Slovinsko, které loni vybojovalo na mistrovství světa bronzové medaile. Tým, který dokáže porazit olymijské vítěze si ale může věřit na kohokoliv.

Harmonogram utkání českého týmu ve čtvrtfinálové skupině mistrovství Evropy:

Česká republika - Německo
19. ledna od 18:15 živě na Sport1

Česká republika - Makedonie
23. ledna od 20:30 živě na Sport1

Česká republika - Slovinsko
23. ledna živě od 16:00 na Sport1

zdroj: SportTV





Reklama




Vybrané články