Quantcast

Trikolor TV od 1. února bez MPEG-2

| redakce | tisk

Ruská satelitní platforma Trikolor TV přestane poskytovat programy ve starém kodeku MPEG-2 k 1. únoru 2018. Vyplývá to z informací ředitele oddělení prodeje a předplacených služeb Alexeje Karpova.

Trikolor TV dříve několikrát odložil termín vypnutí vysílání v MPEG-2. Tentokrát je datum vypnutí vysílání ve starém formátu patrně již definitivní. Provozovatel již dříve omezil předplatné na starých zařízeních na jeden měsíc. K 1. lednu letošního roku operátor služby pozastavil příjem plateb ze sledování televizních programů v MPEG-2 a od 1. února nebude mít provozovatel žádného zákazníka s příjmem vysílání v MPEG-2.

Operátor platformy Trikolor TV aktivně prování výměnu starých přijímacích zařízení MPEG-2 za novější fungující v MPEG-4 již několik let. Během této akce vyměnil více než 5 milionů přijímacích zařízení.

Po ukončení vysílání Trikolor TV v MPEG-2 čeká provozovatele další výzva - výměna MPEG-4 boxů za novější s podporou novějšího enkódování v HEVC (H.265). Některé SD a HD programy již poskytuje jen v tomto kodeku. Uživatelé MPEG-4 boxů tak čeká další výměna přijímacího zařízení.

Trikolor TV je největší ruské satelitní DTH platforma, jež má více než 12 milionů zákazníků.

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články