Quantcast

Juraj Kukura jako Inspektor Max ve středu na ČT1

| redakce | tisk

Slovenský kriminalista Zoltán Max pracuje už několik let na pražské kriminálce. Díky svým schopnostem, neortodoxním metodám a charismatu dokáže vyřešit i ty nejkomplikovanější případy - a také si proti sobě poštvat většinu lidí, na které při tom narazí.

Diváci uvidí Juraje Kukuru v roli ironického stárnoucího rebela a sukničkáře od 21. února každou středu ve 20.00 hodin na ČT1 v seriálu Inspektor Max.

Korupce, kriminalita, mnohdy bezzubá spravedlnost a každodenní vyhrocené situace od únosů přes podvody až po vraždy - to je denní realita Zoltána Maxe. Jedenáctidílný seriál není, podle tvůrců, typickým krimi žánrem. Vážná témata jsou tu totiž odlehčována ironií, humorem a nadsázkou. „Seriál má dvě polohy, mezi kterými balancuje. Humor, vyvěrající ze souboje excentrického inspektora Maxe se světem, a napětí z kriminálních zápletek. Protože je postava Maxe psaná Jurajovi Kukurovi přímo na tělo, humor vítězí,“ komentuje projekt kreativní producent Jan Lekeš.

Juraj Kukura jako Inspektor Max ve středu na ČT1
▲ Juraj Kukura jako Inspektor Max ve středu na ČT1

„Všichni detektivové, kteří zůstali v naší paměti, byli něčím podivní, specifičtí, originální, a právě proto se na ně nezapomíná. A našim společným cílem bylo vytvořit právě takovou postavu,“ říká představitel titulní role Juraj Kukura a pokračuje: „Zaznamenali jsme dobu, v níž se dodnes objevuje velmi silný vliv minulého režimu. Série ale mapuje také různé drobné příběhy, se kterými se můžeme dnes setkat v běžném životě - sociální či finanční problémy, neúplné rodiny, drogy a podobně.“

Ústřední dvojicí detektivů doplňuje Filip v podání Roberta Hájka. V roli kapitána Berana, jejich nadřízeného, se objeví Igor Bareš, státní zástupkyni Markétu Sýkorskou ztvárnila Tereza Brodská. „Roli jsem vzala hlavně kvůli Jurajovi Kukurovi, kterého znám už třiadvacet let. Pokud vím, prvotní nápad na náš seriál vzešel od něj. On si vymyslel postavu Zoltána Maxe, který se jako idiot nejen obléká, ale často i chová. Přesto je to chlap charakter, který zvládne vyřešit složité případy. Juraj Kukura je mistr improvizace a práce s ním je dobrodružství. Jeho smysl pro humor mě baví,“ uzavírá Tereza Brodská.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články