Quantcast

Bude více HD programů. Türksat chce překlopit SD do HD

| redakce | tisk

Turecký satelitní operátor Türksat oznámil, že na pozici 42°E hodlá ukončit distribuci všech programů v SD rozlišení. V praxi to znamená, že všechny stanice musí spustit vysílání v HD kvalitě.

Plány Türksatu budou mít dopady i na satelitní diváky, kteří mají starší přijímač. Diváci budou muset vyměnit zastaralý přijímač za novější, který bude podporovat alespoň MPEG-4 a HD rozlišení. Turecká asociace satelitního průmyslu TUYAD uvedla, že každý zákazník, který vymění svůj současný přijímač za nový kompatibilní receiver, dostane slevu ve výši 20 procent. Podle odhadů se výměna SD přijímače za novější bude týkat přibližně 40 procent uživatelů.

"Naše země projde novou transformací s vysílacím formátem MPEG-4/HD. Všechny SD programy budou brzy vysílat v HD. S našimi členskými firmami budeme zvyšovat povědomí o novém vysílání v HD a nabídneme všem 20% slevu," řekl předseda TUYAD Hayrettin Özaydin.

"Předpokládáme, že konverze na televizní vysílání v HD vygeneruje 2,7 miliard dolarů. Rok 2018 bude rokem, kdy bude odvětí aktivní," dodal.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články