Quantcast

Prima Comedy Central představuje nový sitcom Život beze slov

| redakce | tisk

Další ze zástupu seriálových novinek hýbajících světem míří díky Prima Comedy Central na naše obrazovky. Život beze slov odtajňuje humorné i závažné stránky života s handicapovaným teenagerem a ihned po svém uvedení se stal hitem nejen díky věrnému zachycení reality. Laserové ukazovátko je zkrátka lepší než tisíc slov.

Zápletka seriálu se točí okolo pětičlenné rodiny DiMeových, žijících v nejmenovaném městě Spojených států. Maminka Maya, původem Britka, vládne domácnosti s vervou sobě vlastní a pro dobro svých dětí neváhá zajít až do naprostých krajností. Naproti tomu její manžel Jimmy má k cholerikovi daleko a naprosto mu vyhovuje nebýt středem pozornosti.

Prima Comedy Central představuje nový sitcom Život beze slov
▲ Prima Comedy Central představuje nový sitcom Život beze slov

Nejmladším přírůstkem do rodiny je sportovně nadaná Dylan, jež po mamince zdědila výmluvnost a vytrvalost. Sestavu doplňuje její starší bratr Ray, který díky svoji sečtělosti často slouží jako jediný hlas zdravého rozumu v celém domě. Posledním, ale neméně důležitým členem rodiny, je středoškolák JJ, jenž trpí mozkovou obrnou a má vytříbený smysl pro humor.

JJ komunikuje s lidmi kolem něj pomocí laserového ukazovátka a desky popsané znaky, slovy a číslicemi a ostatní pak nahlas čtou za něj. Najít pro něj však vhodnou školu, kde by se mu dostatečně věnovali, je téměř nadlidským úkolem. Když už se taková najde, není zrovna laciná. Boj tak začíná nanovo.

Prima Comedy Central představuje nový sitcom Život beze slov
▲ Prima Comedy Central představuje nový sitcom Život beze slov

Nápad na seriál o rodině, jež hledá štěstí v každodenním životě, který mimo jiné zahrnuje i péči o handicapovaného člena rodiny, se zrodil v hlavě amerického producenta a scénaristy Scotta Silveriho. Ten tušil, že má v ruce potenciální hit, a dnes už víme, že se nemýlil. Život beze slov se hned po prvním díle zapsal do srdcí diváků i kritiků, na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes si seriál drží hodnocení celých 98 %.

Beze slov se nebojí mluvit o citlivých tématech s humorem, což ve spojení s talentovaným obsazením a neotřelým scénářem zavdává na seriálovou stálici, který naše obrazovky jen tak neopustí. Nenechte si ujít premiéru amerického seriálu Život beze slov již ve středu 21. března od 22 hodin na Prima Comedy Central.

zdroj: PCC





Reklama




Vybrané články