Quantcast

Nova a Markíza chystají právní kroky proti Skylinku

| redakce | tisk

Česká komerční televizní skupina Nova a slovenská sesterská Markíza chystají právní kroky proti provozovateli česko-slovenské platformy Skylink kvůli šíření svých programů na území druhého státu.

Podle Novy jsou na území Slovenska Skylinkem poskytovány programy Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Cinema a Nova Gold a podle Markízy jsou v Česku bez souhlasu vysílatele šířeny stejným operátorem stanice Markíza, TV Doma a TV Dajto.

"K šíření těchto stanic mimo území České republiky nikdy nedala společnost TV Nova souhlas. Slovenský operátor Skylink se přesto rozhodl stanice bez souhlasu TV Nova vrátit do nabídky. Takové jednání je protiprávní a představuje porušení smluvních podmínek. Televize Nova teď připravuje právní kroky, aby tomuto protiprávnímu jednání zamezila," vyjádřila se k problematice TV Nova. Podobně se vyjádřila k šíření svých programů v Česku slovenská Markíza.

Skylink umožnil zákazníkům v Česku uhradit servisní poplatek nejenom pro území Česka ale i pro Slovensko. Po úhradě poplatku získali diváci z jedné přístupové karty přístup k programům komerčních programů ze Slovenska a podobně slovenští zákazníci získali české komerční stanice.

Nova pro diváky na Slovensku vyrábí mezinárodní program Nova International, který obsahuje výhradně pořady vlastní tvorby. Podobně Markíza divákům v Česku nabízí stanici Markíza International. Obě stanice jsou poskytovány jako placené a jsou dostupné v nabídkách kabelových a satelitních operátorů.





Reklama




Vybrané články