Quantcast

SPI získala většinový podíl ve Stopklatka TV

| redakce | tisk

Kino Polska TV SA, dceřiná společnost SPI, vlastník televizních sítí Kino Polska, Filmbox, Kino TV a Zoom TV získal od společnosti Agora SA 41 procentní podíl ve společnosti Stopklatka SA, která provozuje pozemní stanici Stopklatka TV.

Po této transakci bude společnost Kino Polska TV SA vlastnit 82,6 procent akcií ve Stopklatka SA a výrazně tím posílí svoji pozici na polském trhu.

"Jsem rád, že jsme úspěšně dokončili tuto transakci. Pro nás je to důležitý krok ve strategii skupiny KP, která se stane jednou z pěti největších mediálních skupin v Polsku. Převzetí společnosti Stopklatka bude mít za následek výrazné zvýšení konsolidovaných výnosů skupiny a bude představovat řadu výhod v takových aspektech, jako je synergie nákladů, stejně jako v dalších oblastech včetně budoucích jednání s dodavateli obsahu," komentuje dohodu Boguslaw Kisielewski, předseda představenstva společnosti Kino Polska TV SA.

Společnost Kino Polska TV SA se stala akcionářem v televizi Stopklatka od svého startu v březnu 2014. Dnes je Stopklatka TV filmovým kanálem číslo jedna v Polsku.

Stopklatka TV má celonárodní pokrytí. K dispozici je na klasickou pozemní anténu v rámci polského multiplexu 1, stejně tak i u většiny televizních operátorů kabelových sítích a DTH platforem. Stanice má 11,4 milionu aktivních abonentů.





Reklama




Vybrané články