Quantcast

Seriály Příběh Evropy a Pompeje: Blížící se Katastrofa na Viasat History

| redakce | tisk

Televizní kanál Viasat History, který provází diváky dějinami lidstva, bude exkluzivně vysílat premiéry dvou největších světových dokumentárních seriálů, Příběh Evropy a Pompeje: Blížící se katastrofa.

Strhující šestidílný seriál Příběh Evropy bude mít premiéru v sobotu 25. srpna ve 20:00. Uznávaný historik Sir Christopher Clark provádí diváky vybranými kapitolami z pestré historie Evropy. Cesta časem začíná u samotného vzniku kontinentu a pokračuje příchodem prvních lidských obyvatel. Jednotlivé epizody sledují vývoj evropské kultury a náboženství a mapují historické úspěchy v oblasti vědy a techniky i nejvýznamnější politické události. Na závěr seriál nabídne odvážný pohled na současnost a budoucnost našeho kontinentu.

Průvodce seriálem, Sir Christopher Clark, je dvacátý druhý královský profesor historie na univerzitě v Cambridgi a v roce 2015 byl za své přispění k budování anglo-německých vztahů uveden do šlechtického stavu. Clarkova upřímná láska k historii pomáhá oživit události, které na tisíce let pevně ukotvily Evropu v centru světového dění. Starý kontinent položil základy velké části moderní společnosti na celém světě, zatímco neustále se měnící krajina, klima, fauna a flora přispívají k utváření jeho vlastního příběhu. Skvělá kamera, vysoce aktuální otázky a nesmírná erudovanost průvodce vykreslují fascinující portrét Evropy.

V neděli 16. září ve 20:00 bude mít premiéru další netrpělivě očekávaný seriál na Viasat History, Pompeje: blížící se katastrofa. Trojdílný seriál vykresluje posledních 48 hodin života Pompejí před katastrofou, kdy mohutný sopečný výbuch toto římské město před dvěma tisíci lety doslova pohřbil zaživa.

Seriálem provází historička Dr. Bettany Hughes, archeoložka Raksha Dave a britský novinář a reportér John Sergeant, kteří přibližují poslední hodiny před osudovou erupcí Vesuvu. Trio provází diváky celým zničeným městem i jeho okolím a hledá další poznatky v nových vykopávkách - získalo totiž exkluzivní přístup k nejlépe zachovalým římským památkám a bylo přizváno ke zkoumání dříve nedotčených lidských ostatků pomocí nejmodernějších metod včetně počítačové tomografie, rentgenu a testů DNA. Navštíví také samotný vrtošivý vulkán a postupně diváky seznámí s celou řadou fascinujících tajemství o městě a lidech po 2000 let pohřbených pod vrstvou sopečného popela.

Uvedením obou premiér zve Viasat History diváky na letní velkolepou oslavu historie.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články