Quantcast

Prima COOL večery s Vandráky Pavlem Liškou a Janem Révaiem

| redakce | tisk

Již od 3. září budou pondělní večery na kanálu Prima COOL patřit zážitkům Pavla Lišky a Jana Révaie v osmi epizodách cestovatelského pořadu Vandráci, který zmapuje jejich tříměsíční cestu po Střední Americe.

Pavel Liška a Jan Révai - herci a kamarádi podnikli nedávno dobrodružnou tříměsíční cestu na svých motorkách. Na jejich výpravě Střední Amerikou vznikal průběžně originální, ale především autentický projekt. Dokument, který točil režisér a kameraman Hynek Bernard. Z Panamy do Mexika cestovali na vlastní pěst, bez štábu, doprovodných vozidel, hotelů a mezinárodní kuchyně. Jen tři vandráci, Vagamundos (jak si začali říkat), s tím, co jejich motorky uvezou.

Prima COOL večery s Vandráky Pavlem Liškou a Janem Révaiem
▲ Prima COOL večery s Vandráky Pavlem Liškou a Janem Révaiem

Od 3. září budete moci jejich dobrodružnou výpravu zhlédnout v osmi dílech na Prima COOL. Na cestě zažili řadu dobrodružství a nezapomenutelných zážitků. Jedním z nich byla návštěva u indiánů kmene Kuna, za nimiž se vydali na karibské ostrovy. O nich jim vyprávěl Miloslav Stingl (cestovatel a spisovatel), když je sám před 40 lety navštívil.

Prima COOL večery s Vandráky Pavlem Liškou a Janem Révaiem
▲ Prima COOL večery s Vandráky Pavlem Liškou a Janem Révaiem

Nejdřív nás ohromila ta krása. Bílý písek, palmy s kokosy a tyrkysová voda. A pak jsme žasli podruhé, když jsme viděli, že z několika typických indiánských přístřešků, vyrobených z bambusů a palem, obývají indiáni pouze dva. Ostatní totiž slouží pro turisty. A protože my jsme turisté nebyli, my jsme Vagamundos, vandráci, ustlali jsme si na pláži. Ve stínu palem. Ovšem indiáni nás upozornili, že je třeba dávat si pozor, kam si leháme, a ukazovali nahoru. Dali jsme jim za pravdu. Byla by to pitomá smrt. Zemřít na úplném začátku naší cesty po pádu kokosu na hlavu,“ vzpomíná Pavel Liška.

zdroj: Prima





Reklama




Vybrané články