Quantcast

V Německu skončila hudební televize VIVA

| redakce | tisk

Na německém a rakouském trhu skončil průpník mezi hudebními televizemi v 90. letech minulého století a někdejší konkurent pro hudební kanál MTV Europe - německá verze hudební televize pro mladé VIVA.

Německá Viva TV zahájila vysílání 1. prosince 1993 a rychle si získala přízeň u televizních diváků. Satelitní diváci ji nejprve mohli sledovat z pozice 13°E, kde jsou zaparkovány satelity Hot Bird, později došlo k přesunu na pozici 19,2°E, která je nejvíce sledována v Německu i v sousedním Rakousku.

Úspěch televize VIVA se projevil i v jejím rozšiřování - v roce 1995 odstartovala sesterská VIVA ZWEI (později VIVA Plus), která se zaměřovala na jinou cílovou skupinu diváků.

VIVA vysílala programy hudebních žánrů - vedle videoklipů a hudebních pořadů od popu, přes rock, metal, house, dance a trance.

Atraktivní volně vysílaný program kanálů VIVA umožnil expanzi značky i na další trhy. Postupně vznikly stanice VIVA pro Rakousko, Švýcarsko, Velkou Británii, Polsko a Maďarsko. Německá VIVA byla o Silvestra 2018 poslední verzí, která ještě vysílala. Nový majitel, společnost Viacom International Media Networks (VIMN), který stanice VIVA od roku 2004 vlastní, postupně nahradil kanály VIVA jinými programy z vlastního portfolia.

VIVA původně vysílala 24 hodiny denně. Po převzetí společností VIMN bylo vysílání postupně omezováno a v poslední éře vysílání byla německá VIVA v provozu jen od 2. hodiny ranní do 14. hodiny. Ve zbývajícím čase využívala její pozici zábavní a komediální stanice Comedy Central, která od Nového roku 2019 vysílá 24 hodiny denně.

VIMN hudebním fanouškům nyní nabízí program MTV Germany a její časově posunutou verzi MTV+ a dále mezinárodní kanály jako VH1, VH1 Classic, MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks.





Reklama




Vybrané články