Quantcast

Kvalifikace na fotbalové ME 2020 na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Nejlepší evropský reprezentační fotbal se po zimě vrací na stanice Sport1 a Sport2. Už od čtvrtka si sportovní fanoušci v České republice a na Slovensku budou moci vychutnat přímé přenosy zápasů těch největších hvězd evropského fotbalu.

Startuje totiž kvalifikace na mistrovství Evropy 2020, která poběží na těchto stanicích po celý rok 2019.

Třiadvacet živých zápasů odvysílají stanice Sport1 a Sport2 během šesti březnových hracích dní. To je přes dva tisíce minut přímých přenosů toho nejlepšího fotbalu reprezentačních výběrů z celé Evropy. Kromě toho odvysílají stanice další klání ze záznamu. Mimo jiné i duely České republiky s Anglií a Brazílií (přátelské utkání) a Slovenska s Maďarskem a Walesem.

Kvalifikace na fotbalové ME 2020 na Sport1 a Sport2
▲ Kvalifikace na fotbalové ME 2020 na Sport1 a Sport2

Tahákem březnových kvalifikačních duelů na stanicích Sport1 a Sport2 bude bez pochyb duel mezi Nizozemskem a Německem, který se odehraje v neděli 24. března v Aréně Johana Cruijffa v Amsterdamu. Mezi tradičními evropskými rivaly to bude znovu jiskřit, zvláště po té, co na podzim v Lize národů dokázali Oranjes vypálit rybník jak Němcům, tak mistrům světa z Francie. Právě Francii čeká pro změnu vzpomínka na domácí Euro 2016, kde dokázala ve čtvrtfinále udělat trhací kalendář ze senzace turnaje, týmu Islandu. Tentokrát se výběry potkávají v kvalifikační skupině a Mbappé a spol. budou chtít severské ego dostat na kolena, co nejrychleji to půjde.

Na rozdíl od Ligy národů v nominaci Portugalska na kvalifikaci nechybí Cristiano Ronaldo, který v Juventusu potvrzuje, že bude možná schopný dávat góly do 40 let. Poslední mistry Evropy hned na úvod čeká ambiciózní mladá parta z Ukrajiny, kterou vede legendární Andrej Ševčenko a nemilé zkušenosti s ní mají i čeští reprezentanti. Pokud Portugalci potvrdí formu hned z kraje kvalifikace, mohou vyslat nekompromisní zprávu o tom, že to s obhajobou evropského primátu myslí vážně.

Španělé mají papírově jeden z nejsilnějších kádrů na světě, forma ovšem na podzim kulhala na obě nohy a tým Luise Enriqueho musí dokázat, že v kvalifikaci na rozdíl od Ligy národů nic nepodcení. Duel s Norskem bude nejen díky tradiční zarputilosti seveřanů přímým testem formy. Po blamáži na mistrovství světa si Španělsko nemůže dovolit další ostudu.

Itálie po desítkách let chyběla na světovém šampionátu a přestavba kádru nemůže trvat věčně. Roberto Mancini bude pod detailním drobnohledem médií nejen v Itálii. Pokud jeho tým zaváhá hned z kraje proti Finsku, které mělo vynikající formu v Lize národů, nedá se vyloučit, že Squadra Azzura bude mít později ve skupině problém i s Bosnou a Hercegovinou a postup na turnaj by mohl být těsný.

Angličany čeká to nejtěžší hned z kraje kvalifikace. Po konfrontaci s českými reprezentanty jedou na hřiště Černé Hory. Ta sice nepatří mezi favority skupiny, ale doma dokáže při dobré konstelaci porazit v podstatě kohokoliv v Evropě. Anglie musí po loňském mistrovství světa v Rusku naplnit ambice a první dva zápasy budou možná nejdůležitější.

Přehled březnových kvalifikačních utkání na stanicích Sport1 a Sport2:

Čtvrtek 21. března
Kazachstán - Skotsko; PP na Sport1 od 16:00
Kypr - San Marino; PP na Sport1 od 18:00
Belgie - Rusko; PP na Sport1 od 20:45
Chorvatsko - Ázerbájdžán; PP na Sport2 od 20:45

Pátek 22. března
Bulharsko - Černá Hora; PP na Sport1 od 17:45
Portugalsko - Ukrajina; PP na Sport1 od 20:30
Moldávie - Francie; PP na Sport2 od 20:30

Sobota 23. března
Gruzie - Švýcarsko; PP na Sport1 od 14:45
Švédsko - Rumunsko; PP na Sport1 od 17:45
Španělsko - Norsko; PP na Sport1 od 20:30
Gibraltar - Irsko; PP na Sport2 od 17:45
Itálie - Finsko; PP na Sport2 od 20:30

Neděle 24. března
Kazachstán - Rusko; PP na Sport1 od 14:45
Izrael - Rakousko; PP na Sport1 od 17:45
Nizozemsko - Německo; PP na Sport1 od 20:30
San Marino - Skotsko; PP na Sport2 od 17:45
Kypr - Belgie; PP na Sport2 od 20:30

Pondělí 25. března
Turecko - Moldávie; PP na Sport1 od 17:45
Černá Hora - Anglie; PP na Sport1 od 20:30
Francie - Island; PP na Sport2 od 20:30

Úterý 26. března
Arménie - Finsko; PP na Sport1 od 17:45
Malta - Španělsko; PP na Sport1 od 20:30
Itálie - Lichtenštejnsko; PP na Sport2 od 20:30

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články