Quantcast

Itálie: Mediaset blízko k získání stanic Sony

| redakce | tisk

Italská mediální skupina Mediaset je již blízko k získání dvou terestrických stanic 45 a 55, které v současnosti využívá společnost Sony Pictures Television pro své programy Pop a Cine Sony.

Podle deníku Il Sole 24 Ore jsou jednání mezi Mediasetem a SPT v závěrečné fázi. Pokud bude transakce dokončena, skončí Sony jako producent televizních stanic v Itálii. SPT provozovala stanice Pop a Cine Sony dva roky. Programy se na italském trhu neprosadily.

Vedle Mediasetu společnost SPT vyjednávala také s dalšími potencionálními zájemci jako Viacom, De Agostini a Fox.

Očekává se, že Mediaset bude na 45. pozici v pozemním vysílání provozovat dětský kanál ve spolupráci s Turner Broadcasting System, zatímco 55. pozice bude přímo vlastněná italským vysílatelem.

Mediaset rozšiřuje svoji nabídku v pozemním vysílání. Nedávno převzala 66. pozici po stanici ReteCapri, kde se nyní vysílá program Italia2 a její HD verze je na 566. pozici.

Změny v italském pozemním vysílání se pochopitelně dotknou i satelitních diváků - stanice Pop Italy a Cine Sony jsou totiž šířeny v rámci FTV platformy TivúSat přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird (13°E).

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články