Quantcast

4ever music HD i Niki Kids HD skončily na 4W, pokračují na 9E

| redakce | tisk

Čtyři ukrajinské bezplatné tématické programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - konkrétně hudební 4ever music HD, EU Music HD a dětské stanice NIKI Junior HD a NIKI Kids HD skončily na satelitu Amos 7 4°W). Distribuce pokračuje na družici Eutelsat 9B (9°E).

Menší DVB-S2 multiplex operátora Ukrkosmos skončil na kmitočtu 12,364 GHz na satelitu Amos 7. Všechny čtyři výše uvedené programy najde nyní zájemce na jiné pozici a satelitu - Eutelsat 9B na 9 stupních východně. Se změnou satelitu se mění i pokrytí a tedy i příjmové podmínky na našem území.

Všechny 4 stanice vysílají v DVB-S2 multiplexu Eutelsatu na kmitočtu 12,226 GHz. Vysílání je nadále šířeno FTA. Pokrytí je nyní nasměrováno do severní Evropy, Pobaltí a Ukrajinu. Příjmové podmínky na území České republiky a Slovenska mohou být výrazně odlišné podle místa příjmu. Nejlepší pokrytí bude na východním Slovensku.

NIKI Junior HD - záběr z příjmu stanice
▲ NIKI Junior HD - záběr z příjmu stanice

4ever music HD se zaměřuje na starší videoklipy, převážně z 80. a 90. let minulého století. EU Music HD vysílá evropskou a ukrajinskou hudební produkci.

Niki Junior HD je ukrajinský dětský televizní kanál, který cílí na publikum ve věku 0 až 5 let. Niki Kids HD cílí na děti starší pěti let. Vysílá pečlivě vybraný obsah s cílem podpořit komplexní rozvoj dítěte.

4ever music HD - záběr z příjmu stanice
▲ 4ever music HD - záběr z příjmu stanice

Oba dětské programy se vysílají také na družici Eutelsat 9B zakódovaně pro abonenty Xtra TV.

technické parametry - 4ever music HD, EU Music HD, NIKI Junior HD, NIKI Kids HD:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,226 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA

V uvedeném multiplexu se vysílá také filmový kanál AMC v SD rozlišení ve verzi pro země SNS. AMC zde je šířen nekódovaně.





Reklama




Vybrané články