Quantcast

TV Nova a TV Prima potvrdily, že v DVB-T2 nebudou zdarma v HD

| redakce | tisk

Provozovatelé hlavních privátní televizních skupin TV Nova a TV Prima dnes opakovaně potvrdily, že své programy nebudou poskytovat zdarma ve vysokém rozlišení (HDTV) divákům digitálního pozemního vysílání.

Ačkoliv na nedávné tiskové konferenci společnosti České Radiokomunikace (ČRa), která je provozovatelem pozemních multiplexů, bylo uvedeno, že Prima bude své stanice vysílat v rozlišení 1440x1080, fakticky půjde jen o SD rozlišení - patrně jako doposud v 960x540p v HEVC. Ve stejném formátu bude v DVB-T2 i chystaný zpravodajský kanál CNN Prima News. Uvedl to Martin Cepek ze společnosti FTV Prima, která provozuje programy televizní skupiny Prima, na dnešní konferenci DIGIMEDIA 2019.

Nova i Prima uvedly, že jsou připraveni jednat s případným operátorem, který bude poskytovat HD programy na klasickou pozemní anténu v rámci placené televize.

V HD rozlišení budou ve finálních DVB-T2 multiplexech vysílat Seznam.TV HD a Barrandov HD a rovněž programy České televize, tj. ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT:D HD/ČT art HD a ČT24 HD, které jsou divákům dostupné již nyní.





Reklama




Vybrané články