Quantcast

Déčko pomáhá dětem orientovat se ve světě, který je obklopuje

| redakce | tisk

Program ČT:D je již od svého vzniku bezpečným prostorem pro děti, navíc bez reklam. Stanice se vstupem do sedmého roku vysílání spouští nový celoroční projekt S Déčkem bezpečně doprovázený soutěží Do světa.

Projekt má za cíl chránit nejmenší diváky i mimo svět televizní obrazovky. Osvětová kampaň se od září do příštích letních prázdnin zaměří postupně na oblasti dopravní, osobní a finanční bezpečnosti i na nástrahy mediálního prostoru.

Déčko se za šest let své existence rozrostlo mimo televizi do veřejného prostoru a silné zastoupení má v současnosti i na internetu. Ať už se ale jedná o jakékoliv prostředí spojené s naší televizí, vždy je na prvním místě bezpečnost,“ říká projektová manažerka ČT:D Monika Mrázová a pokračuje: „Věnujeme se jí aktivně od počátku vysílání. Natáčíme pořady s touto tematikou. Za všechny můžeme jmenovat velmi úspěšný pořad Agent v kapse, který má i svoji webovou aplikaci, dále Michalovu dopravu nebo pořady věnující se mediálnímu prostoru, jako je Pirátské vysílání.“

Déčko pomáhá dětem orientovat se ve světě (foto: ČT)
▲ Déčko pomáhá dětem orientovat se ve světě (foto: ČT)

Téma bezpečnosti ve veřejném prostoru nepodpoří jen samotné pořady, ale i rozhovory s odborníky či konference na Zlín Film Festivalu. V pátek 13. září také bude otevřena nová interaktivní výstava CRASH!!! v science centru Ostrava, která na ploše téměř 900 m2 představí vše týkající se bezpečnosti silničního provozu. Zaštítí ji plukovník Jiří Zlý z krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Následovat budou expozice v science centru v Liberci, Plzni a v Brně. Každá oblast bude mít své ambasadory.

Projekt S Déčkem bezpečně podpoří speciální grafika, spoty i webová stránka www.decko.cz/dosveta. A přímo ve vysílání pořady Michalova doprava, Agent v kapse, Dětská dopravní policie, Bankovkovi, Datová lhota, Nauč tetu na netu nebo Pirátské vysílání. Tématu se také bude věnovat celoroční soutěž, jejímiž průvodci budou pan Vrtulka se špunty. V průběhu září budou diváci zasílat rady špuntům, jak správně přejít přes silnici.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články