Quantcast

ČRo a RTVS podepsaly Dohodu o spolupráci

| redakce | tisk

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a generální ředitel Rozhlasu a televízie Slovenska Jaroslav Rezník dnes v sídle Českého rozhlasu podepsali Dohodu o spolupráci v zájmu rozšiřování rozhlasové spolupráce a kulturní výměny mezi Českou republikou a Slovenskou republikou.

Český rozhlas a Rozhlas a televízia Slovenska se v zájmu rozšiřování rozhlasové spolupráce a kulturní výměny mezi Českou republikou a Slovenskou republikou dohodly, že příští tři roky budou jako členové EBU rozvíjet bilaterální vztahy v oblasti rozhlasového vysílání. Zúčastněné strany se dále zavázaly ke každoroční výměně hudebních těles a interpretů a dále uspořádání společných koncertů v hudební dramaturgii programových služeb pro mladé posluchače.

Prodloužení smlouvy je samozřejmě důkazem toho, že spolupráce mezi ČRo a RTVS má smysl a potenciál do budoucna. Domnívám se, že pro české posluchače a zejména pro mladší generaci je důležité slyšet v našem vysílání slovenštinu. Neměli bychom totiž zapomínat na naši společnou historii a na naše někdejší společné kulturní dědictví,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Šéfové ČRo a RTVS po podpisu smlouvy (foto: Khalil Baalbaki, ČRo)
▲ Šéfové ČRo a RTVS po podpisu smlouvy (foto: Khalil Baalbaki, ČRo)

Vážím si spolupráce mezi RTVS a Českým rozhlasem, která zahrnuje nejen výměnu rozmanitých žánrů pořadů, ale také výměnu hudebních těles a interpretů. Profesní spolupráce zároveň zrcadlí dlouholeté přátelství mezi oběma institucemi, které rozdělení Československa rozhodně nepoznamenalo,“ doplnil generální ředitel Rozhlasu a televízie Slovenska Jaroslav Rezník.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články