Quantcast

Nová televizní služba EuroVox

| redakce | tisk

Na 71. ročníku mezinárodního televizního festivalu Prix Italia, který organizuje Rai, byla představena nová unikátní televizní služba EuroVox. Představila ji Rai spolu s BBC, ARD a dalšími čtyřmi evropskými veřejnoprávními televizemi.

V čem služba spočívá?

Zcela nový projekt, umožní evropským občanům, a nejen těm, využívat obsah sítě přímo ve svém mateřském jazyce.

Služba EuroVox umožní přístup k online obsahu s přímým překladem toho, co vidíte a slyšíte, čímž divák získá ucelenější přehled o událostech, o které má zájem ve svém mateřském jazyce.

Platforma, která byla vytvořena ve spolupráci 7 předních evropských veřejnoprávních vysílatelů, včetně Rai, je projektem EBU, Evropské vysílací unie, mezinárodní organizace veřejného vysílání v Evropě a bude oficiálně představena na začátku roku 2020. Rai službu spustí zkušebně již tento podzim v online platformě Rai Play.

Antonio Arcidiacono, ředitel technologie a inovací EBU, řekl, že služba umožní všem divákům, kteří mají zájem sledovat obsah zahraniční televize ve svém mateřském jazyce v podobě titulků a také dabingu. Diváci tak získají snadnější přístup ke zprávám a produkcím z celého světa.

Elena Capparelli, ředitelka Rai Play, řekla, že video služba Rai Play má nyní více jak 12 milionů registrovaných uživatelů a i proto je Rai Play vhodná na testování této nové služby. V příštích měsících se služba EuroVox bude moci implementovat přímo i do živého televizního vysílání. Zahraniční diváci tak budou moci sledovat programy Rai ve svém mateřském jazyce, stejně tak Italové budou moci sledovat například německou televizi v italštině.

zdroj: Franck, RAI





Reklama




Vybrané články