Quantcast

Bílá paní na hlídání vezme děti v nových dílech Večerníčku na fotbal i do hor

| redakce | tisk

Šest moderních a vtipných příběhů čtyř kluků - čtyřčat, kterým dělá chůvu pohádková Bílá paní. Česká televize uvede od soboty 26. října tradičně od 18:45 na ČT2 a ČT :D nové díly Večerníčku Bílá paní na hlídání.

Hlas všem postavám, stejně jako v první řadě pohádek, propůjčila herečka Martha Issová.

Bílá paní na hlídání, Večerníček (foto: ČT)
▲ Bílá paní na hlídání, Večerníček (foto: ČT)

Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na zaoceánském parníku a jejich čtyřčata Barnabáš, Matyáš, Tobiáš a Uriáš jsou pěkná čísla. Žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu, kromě paní Bílé, která to s kluky umí přímo zázračně. Jak by také ne, když je to opravdová kouzelná bílá paní ze starého hradu. O tom ale maminka Černá nemá ani tušení. Zato kluci vědí své. Jejich paní na hlídání promění každý problém kouzlem ve hru, díky níž zároveň napraví zmatky, které kluci způsobili.

V nových dílech se společně vypraví na fotbalový zápas, do zasněžených hor, na prázdniny k dědečkovi, na starý hrad, ale také na očkování a vůbec poprvé i do školy. Seriál vznikl na motivy stejnojmenné knihy Pavla Brycze, výtvarníkem je VHRSTI a režisérem Petr Friedl. Hudbu složil Zdeněk Zdeněk. Postavy večerníčku namluvila a úvodní písničku nazpívala Martha Issová.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články