Quantcast

Polské VOX Music TV a Eska Rock TV končí s FTA?

| redakce | tisk

Společnost Cyfrowy Polsat S.A. začala kódovat satelitní distribuci programů VOX Music TV a Eska Rock TV. Obě hudební stanice se před několika dny objevily FTA na jednom z transpondérů operátora a zpočátku je mohl přijímat každý.

Dne 2. prosince 2019 se možnosti příjmu obou stanic změnily. Sníží se počet FTA programů ze satelitů Eutelsat Hot Bird 13°E?

V pondělí došlo k zakódování kopií kanálů VOX Music TV a Eska TV na transpondéru platformy Cyfrowy Polsat, na kmitočtu 10,758 GHz. K programům byly připojeny kryptovací systémy Nagra MA (N3) a Irdeto pro DTH službu Cyfrowy Polsat a také Nagra MA (N3/S4) a Conax pro službu Platforma Canal+. Abonenti paketu Cyfrowy Polsat mají oprávnění k programu ale ne každý má k programu přístup z technických důvodů. V takových případech se doporučuje provést nové proskenování transpondéru.

Zakódování signálu znamená, že po skončení souběžné distribuce programů ze kapacity paketu Platforma Canal+ (freq. 10,796 GHz) budou programy nedostupné divákům, kteří si neplatí satelitní nebo kabelovou televizi.

Obě stanice se objevily na kapacitě platformy Cyfrowy Polsat dne 25. listopadu. Jejich řádné vysílání je zatím možné sledovat bezplatně (FTA) z kapacity Platformy Canal+.

nové technické parametry - VOX Music TV, Eska Rock TV (kódované):

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,758 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax, Irdeto, Nagram MA

původní technické parametry - VOX Music TV, Eska Rock TV (volné):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,796 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články