Quantcast

Kartina Sat skončí v únoru na Astře

| redakce | tisk

Televizní platforma Kartina Satellite má před sebou poslední měsíc svého provozu. Provozovatel této DTH sítě informoval, že v polovině února uzavře svoji satelitní platformu.

Satelitní služba Kartina Sat odstartovala v září loňského roku. Divákům za hranicemi Ruské federace nabídla balíček tématických a komerčních programů v ruštině a ukrajinštině. Platforma využila kapacitu na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E. K distribuci stanic využívá jeden transpondér (freq. 11,568 GHz, pol. V, SR 23000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK). Programy jsou kryptovány systémem Verimatrix.

Zákazníky Kartina Satellite nyní provozovatel informuje, že distribuce programů na Astře skončí 14. února. Abonenti mají možnost buď poslat zpět set top box nebo přejít na OTT službu operátora.

Konec platformy Kartina Sat údajně souvisí s nízkým zájmem o tuto platformu. Podle zákulisních informací provozovatel očekával až 800 tisíc abonentů. Na druhou stranu diváci mohli řadu ruských komerčních programů v mezinárodních verzich sledovat zcela zdarma ze satelitních systémů Eutelsat Hot Bird (13°E) a Astra 5B (31,5°E).

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články