Quantcast

Odstartoval sportovní kanál Varzesh TV 2

| redakce | tisk

Sportovní fanoušci mají k dispozici další bezplatný televizní kanál. Na telekomunikační družici TürkmenÄlem/MonacoSat, společném projektu Turkmenistánu a Monaka, začala vysílat stanice Varzesh TV 2.

Varzesh TV 2 je rozšířením nabídky sportu stávající stanice Varzesh TV HD, která rovněž vysílá z uvedeného satelitu. Zatímco původní program je šířen v MPEG-4 v HD rozlišení, programová novinka Varzesh TV 2 je vysílána v MPEG-2 v SD kvalitě. Bohužel, technická kvalita není nejlepší. Je možné, že časem dojde k úpravě parametrů v distribuci a kvalita se zlepší.

Varzesh TV 2 - záběr z příjmu stanice
▲ Varzesh TV 2 - záběr z příjmu stanice

Program Varzesh TV 2 se vysílá s anglickým komentářem. Některé pořady mohou být v perštině, neboť se jedná o program pro persky hovořící publikum. V programu jsou například přenosy z tenisu či latinskoamerických tanců.

Varzesh TV HD i nový program Varzesh TV 2 jsou šířeny z DVB-S multiplexu společnosti Wide Network Solutions. Transpondér pracuje ve východním svazku, což znamená pro pro příjem postačuje parabola od průměru cca 60 cm (ČR) až cca 90 cm (Slovensko).

Varzesh TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ Varzesh TV HD - záběr z příjmu stanice

technické parametry - Varzesh TV 2:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,887 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články