Quantcast

Pozemní TV v Německu podraží

| redakce | tisk

Německé televizní domácnosti s pozemní televizí budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Společnost Media Broadcast chystá zvýšení cen za svoji televizní službu Freenet TV, kterou poskytuje prostřednictvím DVB-T2.

Za balíček programů nyní zákazníci Freenet TV zaplatí 5,75 eur měsíčně nebo 69 eur ročně. Od května 2020 se ceny zvýší na 6,99 eur měsíčně, respektive 85 eur ročně. Nové ceny potvrdil mluvčí společnosti Media Broadcast na dotaz serveru Digital Fernsehen.

Cena od května vzroste o 20 procent v případě měsíční platby a dokonce o 23 procent pokud zákazník zaplatí službu na jeden rok.

"Zvýšení cen je první úpravou po třech letech, což je mimo jiné způsobeno zvýšenými náklady za programový obsah, techniku, elektřinu a personál. Od 1. května 2020 proto přeneseme část našich dodatečných nákladů na naše zákazníky. Věříme, že naši klienti pochopí úpravu cen," uvedl mluvčí Media Broadcast.

Společnost Media Broadcast nedávno oznámila uzavření své satelitní platformy Freenet TV Satelit z důvodu nízkého zájmu zákazníků o tuto službu. Faktem je, že ze satelitu mohou diváci sledovat veřejnoprávní i komerční stanice v SD rozlišení bez jakýchkoliv poplatků. V HD jsou bezplatně šířeny jen veřejnoprávní programy. Za komerční HD jsou vybírány poplatky. Obdobnou službu nyní satelitním zákazníkům nabízí HD+.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články