Quantcast

Vatikán bude mít svůj Netflix - VatiVision

| redakce | tisk

Vatikán spustí vlastní mezinárodní on-line platformu s názvem VatiVision. Služba bude spuštěna 8. června 2020 a bude fungovat na principu pay per view (PPV, platíte za sledování pořadů). Některý obsah bude poskytován bezplatně.

Platforma nabídne dokumenty, filmy, seriály, vlastní originální produkce a přímé přenosy z Vatikánu ve spolupráci s Vatican Media, Rai Vaticano a TV2000.

Platforma nebude ale nabízet pouze náboženské pořady, ale postupně bude nabízet i komerční akvizice v podobě filmů či seriálů, nicméně hlavní poslání VatiVision bude šířit do světa kulturu, umění a samozřejmě křesťanství.

Platforma chce cílit na více než miliardu věřících ve všech kontinentech světa.
Zpočátku se bude soustředit na trhy jako Argentina, Brazílie, Filipíny, Mexiko, Itálie, Polsko a Španělsko. Postupně se budou přidávat další země po celém světě.

VatiVision bude fungovat na principu PPV a divák tak bude platit za konkrétní pořad o který má zájem. Platforma bude počítat s geoblokací dle dostupných titulů pro konkrétní země.

Platforma bude oficiálně představena 8. června v 10:00 hodin tiskovou konferenci s přenosem na videoportálu YouTube. Na konferenci mají být zveřejněny i ceny.

zdroj: franck, Rai





Reklama




Vybrané články