Quantcast

Legendární turnaj Coppa Italia zpět na obrazovkách Sport1

| redakce | tisk

Evropský fotbal se po vynucené pauze znovu probouzí k životu. Nyní už také v těžce zkoušené Itálii, kde se tento týden znovu rozjede prestižní klubový turnaj Coppa Italia. Na programu jsou odvety semifinále a finále, vše v přímých přenosech na Sport1.

Odvetná semifinálová klání byla původně plánována na začátek března, nicméně kvůli prudkému nárůstu nakažených koronavirem COVID-19 byla na základě rozhodnutí italské vlády odložena na neurčito. Nyní už jsou ovšem stanovena nová data a časy výkopu.

V pátek 12. 6. se ve 20:45 rozjede duel dvou ikonických italských klubů. Juventus na domácím Allianz Stadium v Turíně nastoupí proti AC Milán a po úvodní remíze 1:1 ze stadionu San Siro má výhodnější výchozí pozici. Jeho čtyřletou šňůru triumfů v turnaji navíc minulý rok už ve čtvrtfinále přerušila Atalanta, tudíž nic jiného než postup nepřipadá momentálně pro „Starou dámu“ v úvahu.

Coppa Italia
▲ Coppa Italia

O den později, tedy v sobotu, se ve stejném čase setkají na stadionu San Paolo fotbalisté Neapole a Interu Milán. Přestože byl před dvojduelem považován za favorita milánský klub, Neapol dokázala v prvním zápase zvítězit 1:0 díky brance Španěla Fabiána Ruize a nyní jí k postupu do finále stačí jakýkoliv remízový výsledek. Inter je na tom ovšem v Serii A výrazně lépe než Neapol. Okupuje třetí místo, tedy příčku pro Ligu mistrů, a svůj boj o prestižní pohár zdaleka nebude chtít vzdát.

Ve středu 17. 6. je na programu finálový duel, ve kterém si to na Stadio Olimpico v Římě rozdají vítězné týmy ze semifinále. Během jednotlivých utkání budou platit specifická opatření týkající se především počtu osob přímo na místě. V jednání je i varianta, která upravuje pravidla zápasů. Je možné, že za nerozhodného stavu nebude po 90 minutách následovat prodloužení, kopat se budou rovnou pokutové kopy.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články