Quantcast

Kanál NASH testuje v HD na 4W

| redakce | tisk

Na Ukrajině zahájil testovací vysílání přes satelit další zpravodajský a informační kanál v HD. Na družici Amos 3 4°W) byly spuštěny testy nekódované televizní stanice NASH HD.

NASH HD vysílá zkušebně v rozlišení 1920x1080 z multiplexu na kmitočtu 11,175 GHz, pol. H. Vysílání bylo spuštěno ve stejném muxu po vypnutí SD distribuce všech komerčních stanic mediální skupiny StarLightMedia.

NASH nahradil 7. listopadu 2018 program pro ženy Maxxi TV. Na satelitu Astra 4A (4,8°E) je dostupná SD distribuce stanice NASH.

NASH HD - záběr z příjmu stanice
▲ NASH HD - záběr z příjmu stanice

Za projektem stojí kyperská firma Demosena Investments Ltd. Jejím příjemcem je Vladimír Murajev, otec poslance Nejvyšší rady Jevgenije Murajeva. Oba byli dříve spojeni s kanálem NewsOne.

Pro ukrajinské domácnosti se nyní vysílá 7 zpravodajských kanálů v HD a zcela volně ( FTA). Programy jsou šířeny ze satelitů Astra 4A (4,8°E) a Amos 3/7 (4°W), kde je možné přijímat FTA stanice Priamyj HD, 112 Ukraine HD, News One HD, ZIK HD, Ukraina 24 HD a 5 kanal Ukraine HD. Vedle těchto programů jsou šířeny i další informační kanály ale jen v SD - Espreso TV, Channel 4, Perszyj Niezaležnyj, 24 News, Unian TV, NewsNetwork a Ukrlive.

technické parametry - NASH HD:

• Amos 3 (4°W), freq. 11,175 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články