Quantcast

SRG SSR v úterý ukončí souběžnou distribuci

| redakce | tisk

V úterý 25. května 2021 ukončí švýcarský veřejnoprávní vysílatel SRG SSR paralelní distribuci všech rozhlasových a televizních programů na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E).

SRG SSR v uvedený termín vypne programy RSI La 1 HD a RSI La 2 HD (obě CA Viaccess a PanAccess), volně vysílaný zpravodajsko-informační kanál v německém jazyce SRF info HD a všechny rozhlasové programy vysílané na kmitočtu 11,526 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Od úterý se bude do konce června na pozicích televizních programů vysílat textová informace o nových parametrech, v případě rozhlasových stanic zde bude audio smyčka, která bude posluchače upozorňovat na nutnost přeladění stanic na nové vysílací parametry.

Švýcarský vysílatel bude na pozici 13°E využívat jeden transpondér (freq. 10,971 GHz), na kterém divákům poskytne všechny televizní programy - tedy kromě výše uvedených stanic také SRF1 HD, SRF zwei HD, RTS Un HD a RTS Deux HD.

Z důvodu omezení vysílacích práv jsou televizní stanice SRG zakódovány systémy Viaccess a PanAccess pro zákazníky přístupových karet SRG SSR a Kabelio. Volně vysílají jen SRF info HD a všechny rozhlasové programy.

technické parametry - SRG SSR:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 10,971 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články